Испанският ТАУ Керамика и турският Фенербахче Юлкер откриват довечера поредното издание на най-престижния и популярен баскетболен турнир на Стария континент -Евролига. Двубоят от група Ц е от 21.30 часа българско време. Останалите срещи от първия кръг са в сряда и четвъртък.

Гръцкият Панатинайкос посреща Жалгирис с бившия плеймейкър на ЛукОйл Академик Уили Дийн в състава от 19 часа в Атина. Също в сряда вечер са мачовете ЦСКА Москва – Армани Джийнс Милано, Уникаха – Льо Ман и Монтепаски Сиена- Проком.

Двубоите Цибона – Макаби Тел Авив, Ефес Пилзен – Партизан и Алба Берлин – Лотоматика са в четвъртък. Същата вечер са и срещите Ховентут – Юнион Олимпия, Реал Мадрид – Паниониос и Авелино – Олимпиакос.

Първите четири тима от всяка от четирите групи се класират за Топ 16, където отборите ще бъдат разделени на 4 по 4. Най-добрите два състава от всяка група отиват на четвъртфиналите, където се играе до три победи от пет възможни мача. Победителите от двойките ще получат правото да играя във Финалната четворка, която ще се проведе от 1-ви до 3-ти май 2009-та година в Берлин.