Баскетболният шампион на България Левски гостува на сръбския Мега Лекс в последния си мач за годината в Адриатическата лига.

"Сините" са на последно място в класирането с 1 победа и 13 загуби, а Мега Лекс - на девето място с 6 успеха и 8 поражения. Единствената победа на Левски в турнира и именно като домакин на Мека Лекс.

"Левски преживява някои трудни моменти и в момента става въпрос на оцеляване до следващия мач. Ние със сигурност не сме доволни от нашите резултати, но ние се опитваме да спасим клуба и да завършим сезона. Искаме да продължим участието си и в Адриатическата лига, въпреки всички проблеми. Както вече е ясно трима играчи напуснаха. Ние ще се опитаме да дадем най-доброто с играчите, които все още са тук, и на които съм повече от благодарен, че продължават да стоят до мен и да се борят", коментира старши треньорът на Левски Константин Папазов.

"Много сериозно подхождаме към предстоящия мач. Имаме нужда от победа. Затова каня фенове колкото се може повече от тях да дойдат в залата и да ни помогнат да спечелим. Тяхната подкрепа означава много за нас и ни дава специална сила", заяви старши треньорът на сръбския отбор Деян Милоевич.

Левски има сериозни финансови проблеми и замина за Сърбия само с девет баскетболисти. /БТА