Баскетболният Левски вече е сигурен на 100% за следващата фаза на Балканската лига след успеха на сръбския Мега Хипо Лизинг над Динамо Букурещ снощи. Румънците загубиха със 74:82 точки и нямат никакви шансове да продължат напред в регионалната надпревара. Освен Левски и Мега Хипо Лизинг от тази група Б се класират още Рилски спортист и Фершпед Работнички, пише bulgarianbasket.com.

В другата група А се знаят три от четири отбора за четвъртфиналите – Суислайън Таково, Фени Индустри и Раднички 034 от Крагуевац. За последното място все още спорят румънският Брашов и българският Евроинс Черно море. Двата тима се изправят един срещу друг след седмица в Румъния. Българите ще търсят задължителна победа, която ще им гарантира участието напред. Загуба до 7 точки им дава шансове, но тогава варненци ще бъдат зависими от изхода на мача от последния кръг между играещите за нищо Раднички и Суислайън. Ако паднат с повече точки, те ще бъдат аут от по-нататъшната надпревара в турнира.

Четвъртфиналните плейофи на Балканската лига по баскетбол ще се състоят на 25-ти февруари и 4-ти март, а победителите от тях ще се класират за Финалната четворка на БИБЛ на 24-ти и 25-ти март. Градът домакин все още не е определен.