Следващият съперник на баскетболният ЛукОйл Академик в купа УЛЕБ – Бенетон Тревизо се размина с възможността да привлече един от най-известните турски играчи Ибрахим Кутлуай. Популярният баскетболист премина в гръцкия ПАОК, но преди това той е бил предлаган на италианския клуб, съобщи bulgarianbasket.com. Причина за това агентът на състезателя да му търси нов отбор бе, че ако остане в Турция на 1 януари 2008 Кутлуай трябваше да влезе в казармата. Единственото спасение за отлагане на военната служба бе играчът да намери подслон извън рамките на страната.

Генералният мениджър на Бенетон Тревизо Марко Атрипалди потвърди слуха, че е търсен от агента на Кутлуай, който изтъкнал като голям плюс за отбора наличието на турския наставник Октай Махмути. Атрипалди обаче отклонил предложението турската звезда да облече екипа на италианския гранд. Причина за това е, че на тази позиция те вече имат трима добри изпълнители в лицето на Гейнс, Сораня и Мареска.

Един от най-добрите играчи на „зелените” от Тревизо Лайънъл Чалмърс може да пропусне гостуването в София на 8-ми януари в поредния кръг на купа УЛЕБ. Гардът има изгодни изгодни предложения от няколко тима от Евролигата. Артипалди обаче твърди, че той ще промени клубната си принадлежност само, когато му бъде намерен достоен заместник.

Двубоят в зала „Универсиада” е следващия вторник и е много важен за Бенетон за класирането им в следващата фаза. Българският шампион пък се нуждае само от една победа в оставащите три мача, за да се класира за елиминациите на купа УЛЕБ.