ЛукОйл Академик определено го чакат тежки битки в Европа. Един от съперниците на баскетболния ни шампион в групата от Еврокупата (бившата купа УЛЕБ) Динамо Москва не крие амбициите си за титла в турнира. Руският гранд, който тази година е воден от Дейвид Блат е готов на всичко, за да получи право на участие в Евролигата.

„Целта ни е да стигнем финалите на всички турнири, в които участваме. Искаме да влезем в Евролигата, а за това трябва да спечелим купа УЛЕБ”, казва уверено литовецът Робертас Явтокас. „Работим много, но треньорът Блат прави тренировките приятни. С него всичко е ново. Още не сме срещнали ЦСКА Москва в руското първенство, но мисля, че имаме потенциал да им се противопоставим”, коментира още центърът, който добавя, че в Динамо няма проблеми от финансово естество.

Клубът от Москва стартира с поражение в местния шампионат, но после записа две победи. Ръководството на Динамо пък се готви да осигури възможно най-добри условия за феновете, които искат да подкрепят тим в срещата с латвийския Баронс в Рига в първия двубой от Еврокупата и най-вероятно ще подходи по същия начин и за гостуването в София на „студентите”.

ЛукОйл Академик пък ще се изправи срещу победителя от двойката УНИКС Казан – Апоел Йерусалим в първия кръг на 25-ти ноември. Сблъсъкът с Динамо Москва е във втория кръг на 2-ри декември, а домакинството на руснаците – на 13-ти януари догодина.