Барселона приема Реал Мадрид в дербито на 14-ия кръг на Евролигата. „Ел Класико” е тази вечер от 22:00 часа в „Палау Блауграна” и ще се излъчва на живо по MAX Sport 2.

Двата гранда влизат в сблъсъка като лидери във временното класиране. Те имат идентичен баланс – 11 победи и 2 поражения до момента.

Каталунците са в серия от 5 поредни успеха в турнира, като последният дойде изключително драматично – 93:95 след продължения като гост на актуалния шампион Анадолу Ефес. „Белите” влизат в дербито след 11 успеха поред и общо шест в Евролигата.

За домакините под въпрос ще е гардът Ник Калатес. Треньорът Шарунас Ясикевичус ще разчита, че Никола Миротич ще поведе съотборниците си срещу родния си тим. В последно време в страхотна форма се намира и турският център Сертач Шанлъ. Гардът Нико Лапровитола пък ще иска да се докаже срещу бившия си тим.

В редиците на „кралете” няма контузени баскетболисти. Треньорът Пабло Ласо разполага с широк състав, в който личат имената на френските национали Гершон Ябуселе, Венсан Поарие и Тома Юртел.

В началото на сезона Реал Мадрид се наложи с 88:83 над Барселона за Суперкупата на Испания. Тогава над всички беше Серхио Лул.