Американецът с български паспорт Ибрахим Джабер изигра поредния си много силен мач за Лотоматика Рома, и тимът му заслужено се поздрави с успех на старта на Евролигата. Италианците се наложиха над Каха Лаборал (до миналата година ТАУ Керамика) със 77:65.

Иби бе титуляр за Лотоматика, както обикновено, и след колебливи начални пет минути на срещата, показа качествата си и поведе римляните към успеха. Той игра най-много – 39 минути – и бе най-полезен със своите 18 точки, пет борби, шест асистенции и три откраднати топки.

Състезателите на Душко Иванович от Каха Лаборал бяха равностойни през цялото първо полувреме, но след почивката като че ли не съумяха да се противопоставят повече на своя опонент. Те направиха и двойно повече технически грешки, което се оказа и важен фактор в двубоя, тъй като и двата тима не блеснаха с феноменална стрелба.

Освен Джабер, 18 точки за Лотоматика вкара и Кенеди Уинстън. За Каха Лаборал Мирза Телетович и Тиаго Сплитер отбелязаха по 17 точки.

Останалите резултати от Евролигата днес, като с тях приключва и първият кръг от турнира, стартирал още миналата седмица с двубой между Макаби Тел Авив и Унион Олимпия (85:65):

Лиетувос Ритас – Ефес Пилзен 77:70

Партизан – Уникаха 64:72

Армани Джийнс Милано – Панатинайкос 67:75

Химки – Реал Мадрид 84:81 (след продължение)

От сряда:

Цибона – Монтепаски Сиена 40:85

Жалгирис – АСВЕЛ Вильорбан 71:52

Асеко Проком – Олденбург 81:87

Маруси – ЦСКА Москва 65:66

Фенербахче – Барселона 59:82

Олимпиакос – Орлеан 94:72