ЛукОйл Академик записа четвърти пореден успех в турнира за Улеб Къп, след като победи с 91:76 точки Артланд Драгонс. По този начин „студентите” оглавиха временното класиране в група Н.

Много силен мач за българския отбор направи капитанът Тодор Стойков, който завърши с 16 точки, 4 борби и 2 асистенции. Той записа 4 успешни стрелби от тройката.

Най-резултатен за ЛукОйл бе бразилският център Мурило да Роса, който завърши с 21 точки и овладя 5 борби. Уили Дийн добави 15 точки и направи 13 асистенции. Перо Антич отбеляза 14 точки.

Мачът започна равностойно и през първите 10 минути вървеше точка за точка, като ЛукОйл поведе с 2:0 в самото начало, но домакините се оттеглиха с преднина от две точки 24:22.

През втората четвърт „студентите” заиграха много по-добре в защита и логично стигнаха до преднина от седем точки на полувремето 45:38. През вторите 10 минути за ЛукОйл Академик официален дебют направи Лари О’Банън, който се отличи с 9 точки и 3 борби за близо 18 минути игра.

Третата част отново бе спечелена от българския отбор, като ЛукОйл поведе с 10 точки – 69:59. В последните десет минути водени от Тодор Стойков „студентите” увеличиха аванса си и в крайна сметка спечелиха с 91:76 точки.

Това бе много важна победа за ЛукОйл Академик, тъй като тя е постигната срещу един от основните конкуренти на тима в борбата за първите места в групата.