Барселона победи Фенербахче с 82:59 като гост и стартира успешно новата европейска кампания. „Каталунците” излязоха достатъчно мотивирани в Истанбул, след като се издъниха в последния си мач от испанското първенство. Те не оставиха никакъв шанс на своя съперник и с всяка част увеличаваха аванса си, за да достигне той съкрушителните 23 точки.

Спряганият за българин Пийт Микел, около когото преди месеци се разгоря скандал с нашенски паспорт, бе най-добър за Барселона. Той завърши с 26 точки и седем борби, и пропусна една-единствена стрелба за цял мач. Всички останали състезатели на Хави Паскуал също се разписаха в коша на Фенербахче, а навършващият 19-години днес Рики Рубио завърши с девет точки и девет асистенции. Уили Соломон реализира 16 точки за домакините.

Олимпиакос също нямаше особени проблеми срещу своя опонент, и в комфорта на собствената си зала се наложиха с 94:72 над Орлеан. Гърците бяха по-сдържани само в първата четвърт, която бе сравнително равностойна, но след това стъпиха на педалите и лесно си осигуриха победата.

23 точки и девет борби за Олимпиакос направи новото попълнение Линас Клейза, а Джош Чайлдрес добави 15 точки. За гостите Остин Никълс и Райвон Ковил отбелязаха по 18 точки.

Останалите резултати от Евролигата днес:

Цибона – Монтепаски Сиена 40:85

Жалгирис – АСВЕЛ Вильорбан 71:52

Асеко Проком – Олденбург 81:87

Маруси – ЦСКА Москва 65:66