Спартак Плевен отстъпи пред тима на Тарту със 71:83 (17:14, 22:24, 14:24, 18:21) като гост в Естония във втория си мач от група А на Европейската северна баскетболна лига за мъже. Така плевенчани натрупаха две поражения в турнира след като в първата си среща загубиха у дома от английския Бристъл Флайърс със 73:90. За Тарту мачът бе първи в международната надпревара.

Баскетболистите на Спартак изиграха добро първо полувреме и бяха равностойни до средата на третата част, но домакините натрупаха по-голяма преднина в оставащото време. Първите 20 минути преминаха с няколко смени на водачеството, като във втората част българският отбор поведе с 5 точки, а на почивката имаше аванс от 39:38.

Малко повече от три минути преди края на третия период плевенчани изоставаха с 1 точка при 51:52, но Тарту се откъсна с 62:53 преди последната четвърт. В заключителните 10 минути естонският тим доминираше, възползвайки се от грешките на противника, а преднината му в един момент достигна 22 точки. Спартак Плевен успя само да намали изоставането си до финала на мача.

Родни Първис и Джулиен Люис отбелязаха по 15 точки за Спартак, като Люис добави 10 борби и 3 асистенции. Станимир Маринов завърши с 12 точки, а 10 реализира Николай Стоянов.

Райн Вейдеман се отличи с 21 точки, 7 борби и 5 асистенции за Тарту, а общо шестима играчи на домакините вкараха 10 и повече точки.

По програма за българския тим бе насрочено гостуване на Апоел Беер Шева на 22 ноември, което е под въпрос заради ситуацията в Израел, а следващият мач на плевенчани в международния турнир ще бъде домакинство на литовския Ювентус на 12 декември в Плевен.

В Националната баскетболна лига Спартак ще гостува на Ямбол на 11 ноември. /БТА