Спартак Плевен намали шансовете си за продължаване в следващия кръг на Еврохолд Балканската лига след като загуби днес от румънския Стяуа в Букурещ със 102-105. Плевенчани водеха през целия мач, но серия от 4 минути без кош в края ги провали. За румънците това бе първа победа след 6 поредни загуби, но те остават твърдо на дъното в класирането в група В.

Спартак започна добре двубоя и още в първата минута поведе с 5-0. Спартаклии продължиха с добрата си игра и малко по-късно водеха с 13-5. Постепенно Стяуа изравни играта и намали пасива си до 2 точки. Въпреки това гостите не изпуснаха преднината си до края на първата част, когато резултата бе изравнен, но Кенърли врака със сирената за 25-27.

В началото на втората част Спартак дръпна със 7 точки, след което домакините намалиха, но гостите отново се откъснаха, този път с 9 точки преднина. До края на втората част плевенчани не допуснаха обрат, но в последните минути отново бяха догонение и първото полувреме завърши 49-51.

След почивката въпреки опитите на румънците да поведат това така и не им се отдаде, като те успяха само да изравнят при 62-62. Спартаклии обаче отново реагираха добре и пак поведоха. Преднината им достигна до 8 точки, но кош в последната секудна за домакините намали на 6, 75-81, след края на третата част.

Стяуа отбеляза първите точки в последната част и изравни. След това първо гостите, а след това и домакините вкараха по 5 поредни точки и резултата пак бе изравнен, този път при 86-86. Отново обаче Стяуа не успя да поведе, а за сметка на това българите вкараха 8 поредни точки. Последва необясним срив в редиците на Спартак, което позволи на домакините да вкарат 9 поредни точки и да вземат преднина за първи път в мача. След това румънците вкараха още два поредни коша и поведоха с 5 точки минута преди края. Последва нов пропуск за гостите, а след още две точки за домакините двубоя бе почти решен. Спартак все пак намали до 1 точка 6 секунди преди края, Стяуа вкара два наказателни удара, след която Хриси Димитров опита стрелба от около 9 метра, но топката се удари в таблото и не влезе.

Антъни Майлс стана най-резултатен за победителите с 32 точки, а освен това добави и 7 борби. Монти Мак вкара 29, а Роналд Таймъс 19 за успеха на домакините.

Най-много в мача пък вкара Роб Престън - 33 точки. Освен тях той завърши и с 9 борби и 4 асистенции. С 23 точки се отчете Илия Станков, а капитанът Хрисимир Димитров със 17.

След този неуспех Спартак остава на петото място в група В с 2 победи и 5 загуби, но с намалени шансове за преминаване в следващата фаза. Следващия мач за плевенчани от турнира е срещу другия български отбор в тази група - Левски, на 10 февруари в софийската зала "Универсиада".