Отборът на Спартак Плевен гостува за първи път в Балканската лига, но не успя да изненада македонския Фени Индустри и записа трета загуба в Група В на турнира. В Кавадарци домакините бяха по-добри и спечелиха с 93-79, което бе техен трети успех в турнира до момента. Момчетата на Дарин Великов пък имат актив от 1-3, а вече трябва да се опитат да го подобрят, ако искат да се класират за следващата фаза. Те имат и да наваксват две загуби у дома, но все още имат шест срещи до края на груповата фаза и шансовете съществуват, съобщава bulgarianbasket.com.

Плевенчани започнаха малко притеснени и губеха със 7-3 след само две минути игра, но с две поредни тройки на Александър Дяковски успяха да поведат. Последва изравняване, но нови 6 поредни точки на момчетата на Дарин Великов им дадоха нов аванс. Спартаклии продължиха да водят до минута почти до края на частта, когато домакините вкараха две поредни тройки и дръпнаха 27-22.

В началото на втората част Фени поведе с 10 точки и поддържаше аванс в тези граници. Три минути и половина преди края на полувремето домакините вече водеха и с 15 точки, 47-32, но последва серия от 12-3 за Спартак и резултата след 20 минути бе свален до 50-44.

В началото на второто полувреме гостите отбелязаха един наказателен удар, но последваха 14 поредни точки за Фени само за 3 минути и македонците поведоха със сериозна разлика. Лошата серия бе прекъсната от Джо Кенърли, който отбеляза 2 точки. Оттук до края на частта спартаклии играха малко по-добре и успяха да намалят пасива си до 13 точки, 75-62.

Спартак заигра по-добре в защита в началото на последната част и успяха да намалят до 9 точки 6 минути преди края. След един успешен наказателен удар разликата бе сведена и до 8, но малко след това домакините се съвзеха и увеличиха преднината си на 15 точки. До края на мача плевенските баскетболисти се опитаха да се върнат в мача, но това не им се отдаде и в крайна сметка загубиха с 14 точки разлика – 79-93.

Добър мач за българите изигра Александър Дяковски, който вкара най-много за тима - 18 точки. Роб Престън добави 15 и 9 борби, а капитанът Хрисимир Димитров 13 точки и 3 борби.

Най-резултатен в двубоя стана играчът на домакините Владимир Попович с 21 точки. Добре игра и Ефтим Богоев, който завърши с 18 точки и 6 асистенции, а Душан Кнежевич с 15 точки и 9 борби.

Следващият мач за Спартак ще е на 15 декември у дома в Плевен. Тогава отборът воден от Дарин Великов ще гони втория си успех в групата, този път срещу румънския Стяуа, която до този момент е без победа. Тази събота пък плевенчани ще посрещнат Рилски спортист и ще търсят втора победа в шампионата на НБЛ с цел да се отлепят от дъното в класирането.