Гръцкият Олимпиакос ще защитавата титлата си в Евролигата по баскетбол, след като разби миналогодишния финалист ЦСКА Москва с 69:52 точки. Руснаците бяха смятани за фаворити в полуфиналите, именно заради желанието им за реванш, но на терена воденият от треньора Еторе Месина тим, изнесе жалка продукция.

Олмиакос напълно заслужено за втора поредна година ще играе на финал, а ЦСКА слиза стъпало надолу и ще трябва да намери сили да опита да вземе поне бронз в тазгодишната надпревара. Перо Антич, Кайл Хайнс и компания хвърлиха в екстаз хилядите гърци по трибуните на лондонската О2 Арена, а в края на мача камерите често показваха отчаяните погледи на Месина и неговите състезатели.

СНИМКИ: Олимпиакос ще защитава титлата си след бой на трагичен ЦСКА

източник: БГНЕС

Именно добре познатият на българските фенове Антич и Хайнс бяха най-резултатни с по 13 точки за Олимпиакос. С 8 се отчете обявеният за най-полезен играч в Евролигата Василис Спанулис.

Гръцкият гранд напълно превъзхождаше съперника си, като това най-ясно си пролича в 32-та минута, когато Олмипиакос водеше с 21 точки, а ЦСКА бе вкарал едва 36 точки! Свен това тимът от Атина овляда 41 срещу 29 борби за армейците.

СНИМКИ: Олимпиакос ще защитава титлата си след бой на трагичен ЦСКА

източник: БГНЕС

Основни състезатели на руснаците бяха неузнаваемо слабо, като гардът Милош Теодосич завърши с едва 5 точки, от които само един кош от игра. Ненад Кръстич остана с 2 точки и 2 борби, а Саша Каун завърши със 7. Ветеранът Тео Папалукас не успя даже да се разпише за 11-те си минути на терена. С най-много за московчани се отчете американецът Сони Уиймс.

Целият тим на ЦСКА Москва отбеляза едва 7 коша за 2 точки и 7 от тройката, като баскетболистите на Еторе Месина вкараха 17 от 30-е си опита от фаула.

СНИМКИ: Олимпиакос ще защитава титлата си след бой на трагичен ЦСКА

източник: БГНЕС

В 22 часа българско време започва и вторият полуфинал в Евролигата Барселона срещу Реал Мадрид.