Отборът на Славия се завръща на баскетболната европейска сцена. След 14 години "белите" отново ще играят в турнир на Стария континент. Този път това е Адриатическата лига.

В нея при кадетките до 17 години България ще бъде представена от шампионките в тази възраст - баскетболистките на "белия" клуб.

Възпитаничките на треньора Силвия Пеева изпращат много успешен сезон след като на домашна сцена направиха дубъл с титла и купа, а в първия международен турнир в памет на Ваня Войнова завършиха втори. Славистките имат и четвърто място от силна надпревара в Милано, където срещнаха представители на други водещите сили в Европа - Италия и Испания.

Участващите състави в Адриатическата лига са 14, разделени в две групи. В тази на "белите" са още: Будучност (Подгорица) от Черна гора, хърватския Рагуса (Добровник), словенските Синкарна (Целие) и Марибор и македонският Бадел (Скопие).

Проявата стартира на 29 октомври, когато българките приемат Синкарна.

"Ние търсим развитие извън България след като сме постигнали върха у нас, целта ни е да срещаме по-силни отбори, за да подобряваме играта си. Това ще даде възможност да достигнем по-високо равнище, за да се издигне в последствие и нивото на родния баскетбол", заяви по повод участието на Славия, президентът на клуба Васил Йотов. /БТА