Съперникът на Дунав 8806 в поредния мач от европейската кампания на отбора пристига в Русе в сряда, 4 декември, вечерта. Ден по-късно, на 5 декември, от 17:30 ч., „сините феи“ излизат срещу шведския шампион Норкьопинг Долфинс в залата в квартал „Здравец“ в двубой от груповата фаза на турнира за Еврокупата на ФИБА.

В последния кръг от шампионата на Швеция „делфините“ записаха осмата си поредна победа с 80:72 срещу тима на Сален и продължават да са лидери в класирането с пълен актив от началото на сезона.

Норкьопинг е съставен предимно от национални състезателки на Швеция, сред които е и позната ни от престоя си в Нефтохимик 2010 Фрида Айли. В тимовия лист личат и три американки, едната от които е подвизавалата се в Рилски спортист Ан Фаръл. Тя обаче не е сред картотекираните за участие във втория по сила турнир в дамския клубен баскетбол на Стария континент, сочи fibaeurope.com.

Междувременно продажбата на билетите за срещата е „под пара“. Интересът е голям, а пропуските са достъпни в Спортен магазин „Яко“ на улица „Константин Иречек“ 8. Те се продават там всеки ден от 10 до 19:30 ч. на цени 8 и 10 лв. В деня на мача (05.12.2013) това ще се случи до 12 ч. Тогава изтича и срокът за всички, притежаващи абонаментни карти да потвърдят запазването на своите любими места. След 15 ч. билетите ще са достъпни на касите на зала „Дунав“.