Своя дългоочакван дебют с екипа на Бешикташ направи американската суперзвезда Алън Айверсън. Бившият MVP на НБА изигра първия си мач с бяло-черния екип пред пълните трибуни на „Кола Турка Арена”, но дори и еуфорията на стигна накрая за победата. Бешикташ изпусна успеха буквално в последните секунди, след като водеше с двуцифрена разлика минути преди края, и загуби с 91:94 от сръбския Хемофарм в мач от Еврокъп.

Айверсън получи специално представяне на терена, а макар да имаше и билети от 150 лири (150 лева), всички бяха разпродадени. Феновете издигнаха специални огромни картонени сърца в черно и бяло, в символ на новия си любимец.

Бешикташ стартира добре мача, и дръпна с 10 точки след първите 10 минути. Айверсън бе титуляр, но не изглеждаше в оптимална физическа форма, съвсем очаквано, предвид дългото му отсъствие от състезателни мачове. След равностойна втора част, Хемофарм намали изоставането си само с една точка до почивката, която дойде при 44:35.

След почивката сърбите натиснаха, и успяха да изравнят до 60:60 малко преди края на третата четвъртина, и дори Хемофарм повече 61:60 за кратко. Бешикташ обаче затегна защитата, и до изтичането на 30-та минута вече пак водеше, но само с шест – 69:63.

Домакините записаха отлични начални минути на последния период, и в един момент водеха с цели 17 точки. Изведнъж Бешикташ изгуби всякаква концентрация, и позволи набързо преднината да се стопи до 10, а оттам вече сърбите знаеха как да намалят и още. Супер силни минути на сръбския национал Милан Мацван и на Милян Павкович доведоха нещата до само три точки разлика, три минути преди сирената – 87:84. Турският отбор продължаваше да прави грешка след грешка, но Айверсън направи рядко срещана атака за четири точки – тройка с фаул, и Бешикташ пак дръпна с 91:84. В оставащите по-малко от две минути обаче домакините така и не вкараха повече, а Мацван и Павкович пак се разписаха. Последният отбеляза тройка 45 секунди преди финала, за да поведе Хемофарм с 93:91. Чатман пропиля атака за турците, а Павкович отбеляза един наказателен удар в ответното нападение. Пак Чатман даде последен шанс на Бешикташ, като открадна борбата след пропуска на Павкович, но изстрелите от тройката на Айверсън и Четин не бяха точни, за да вкарат мача поне в продължение.

Така дебютът на Алън Айверсън приключи разочароващо. Късмет да ръководи именно срещата на екс-НБА звездата пък имаше българският рефер Мирослав Томов.

Алън Айверсън игра 24 минути, в които вкара 15 точки, но пропусна 5 от 6-те си опита от средно разстояние. За сметка на това вкара три от четири опита от тройката, взе три борби и направи две асистенции. Най-резултатен за Бешикташ бе Андрю Джеймс Огилви с 20 точки и 12 борби.

Със 17 точки и 15 борби за Хемофарм завърши Милан Мацван.

Следващият мач на Бешикташ от Еврокъп е на 23 ноември – гостуване на Гьотинген в Германия.