Пред около 500 зрители в зала Универсиада миналогодишния шампион в Адриатическата лига при жените Шибеник нямаше никакви проблеми със съперника си на полуфинала Железничар Сараево. Хърватките победиха с 92:61 точки, като в последните 10 минути мачът се доиграваше. Още на почивката резултатът бе 44:32 за Шибеник. Най-резултатна за победителките бе Тихана Абрлич с 27 точки, а за Железничар 18 точки реализира Миня Шилегович.

На почивката феновете в зала Универсиада бяха забавлявани от изпълнения на Белослава, а веднага след края на първия полуфинал на паркета излезе Мария Илиева, която също ще участва в официалното откриване на Финалната четворка на Адриатическата лига при дамите.

Българско присъствие имаше още в първия мач от програмата днес, в лицето на двама от съдийската тройка Димитър Гологанов и Мирослав Томов. Комисар на първия полуфинал пък бе Ангел Иванов.

Домакините от ЦСКА са подготвили допълнително осветление и озвучаване на залата, което бе пуснато в действие.

Феновете пък посрещнаха с възгласи „Латаша, Латаша!” една от американските баскетболистки на ЦСКА Латаша Байерс при появяването й на входа в зала Универсиада. Сред публиката са много ВИП гости, както и баскетболистите от мъжкия отбор на „червените” и американецът Ед МакКантс. Той е в почивка, заедно със съотборниците си от Спартак Плевен, и ще посрещне в София жена си и сина си, които пристигат в България.

Сред феновете се коментираха и думите на президента на Адриатическата рига Роман Лисац пред македонския вестник „Време”, че Работнички Скопие ще бъде включен в следващото издание на турнира при мъжете, но засега няма нищо официално.

Полуфиналът на ЦСКА срещу Госпич започва в 19 часа, като наставникът Георги Божков се надява неговите момичета най-накрая да успеят да победят единствения съперник, който не надвиха в редовния сезон.