Спряганият за българско гражданство американски център Майк Батист няма да играе в следващите шест мача на своя тим Панатинайкос. Тъмнокожата звезда на гърците е измъчван от хронична травма на коляното, която отново се е обадила през последните седмици.

По тази причина, старши треньорът на европейския клубен шампион Желко Обрадович е взел решение, че отборът ще се справи и без Батист за следващите шест двубоя и го е пуснал в почивка.

Първата среща, която ПАО ще играе без Майк Батист е срещу Шорал Роан на 17 януари от Евролигата. Гръцкият гранд обаче вече си е осигурил класиране за Топ 16 и оставащите двубои са без значение. За 11-те мача от груповата фаза на Евролигата дотук, 30-годишният център има средно по 10.3 точки и 4.3 борби средно на мач за по 21 минути на терена.

Батист няма да играе и в гръцкия шампионат, където Панатинайкос е лидер, без загуба в 12 кръга. В събота „зелените” гостуват на Панелиниос.

Най-вероятно Майк Батист ще се завърне в игра в първите седмици на февруари, а на 16 със сигурност ще излезе в дербито с Олимпиакос.