Миналогодишният шампион в баскетболната Евролига и сега лидер в ЦСКА (Москва) постигна трета победа през сезона, след като се наложи в Арена Мегаспорт над подмосковския Химки с 99:86.

В директния спор между двамата най-добри реализатори в последните два сезона в Евролигата връх взе Майк Джеймс от ЦСКА, който вкара 28 точки. Алексей Швед от Химки остана с 25. И докато в Евролигата московските армейци остават непобедими, то в местното първенство на Русия имат две поражения в първите си два мача.

Макар тимът на Химки да опита съпротива, още в края на първата четвърт ЦСКА взе аванс и не изпусна лидерството до края на мача. 28-те точки на Джеймс са неговото най-добро постижение през този сезон, а 18 от тях вкара в първата четвърт.

За Химки това е първо поражение в Евролигата през сезона и те се смъкнаха на 4-о място в класирането.

Литовският Жалгирис (Каунас) постигна първа победа през сезона, след като на свой терен надделя над Реал (Мадрид) с 86:73. За Белия балет това е първо поражение и те са на 5-о място с баланс 2/1.

Зак ЛейДейвид беше най-резултатен за домакините, като се отличи с 26 точки и 9 борби. Антъни Рандолф наниза 15 за Реал (Мадрид), а гостите водиха с 57:60 в края на третата четвърт. Но Жалгирис стегна защитата в последния период и Едгарас Улановас, както и неудържимият ЛейДейвид измъкнаха победата.

Нандо Де Коло вкара рекордните в кариерата си 39 точки, за да помогне на Фенербахче за успеха с 87:80 над Баскония (Витория). Това беше и първа победа за Фенерите през този сезон в Евролигата. Фенербахче взе преднина в третата част, но тя не беше достатъчна за спокойствието на домакините, което дойде след серия от 16:6 точки в четвъртия период.

Байерн (Мюнхен) постигна 2-а победа през сезона и се придвижи на 3-о място, след като разгроми у дома си АСВЕЛ Вильорбан със 104:63. За французите това е първо поражение през сезона в Европа. Маодо Ло вкара 16 от всичките си 19 точки за баварците в първата четвърт от мача.

Уникална игра в атака и в защита предложиха домакините, които вкараха първите девет точки в мача, а малко по-късно дръпнаха с 10 преднина- 14:4, за да се оттеглят с 30:13 в края на първия период.

Резултати от срещи от 3-ия кръг на баскетболната Евролига за мъже:

ЦСКА (Москва, Русия)- Химки 99:86

Жалгирис (Каунас, Литва)- Реал Мадрид (Испания) 86:73

Фенербахче (Турция)- Саски Баскония (Испания) 87:80

Макаби ФОКС Тел Авив (Израел)- Цървена звезда (Сърбия) 84:69 след продължение

Байерн (Мюнхен, Германия)- АСВЕЛ Вильорбан (Франция) 104:63

Панатинайкос (Гърция)- Армани Олимпия (Италия) 78:79/БТА