Жалгирис поднесе голямата изненада в 12-я кръг на Евролигата, като се наложи над защитаващия титлата си Фенербахче с 90:89 (41:42) в оспорван и драматичен мач в Истанбул.

Турците имаха аванс от 85:80 две минути преди края, но с два точни наказателни удара 40 секунди преди сирената на Паулиус Янкунас гостите стигнаха до обрат за 87:86. Последва тройка на Артурас Милакнис, а домакините също вкараха тройка чрез Костас Слукас 3 секунди преди края, на за повече нямаха сили.

Кевин Пангос вкара рекордните в кариерата си в Евролигата 22 точки и добави 7 борби за гостите, които постигнаха седма победа през сезона.

Ян Весели наниза 20 точки за Фенербахче, който прекъсна серия от четири поредни успеха и заема третото място с 8 победи.

Брозе Бамберг изненада един от лидерите Олимпиакос с успех с 67:65 (32:40) като домакин.

Гърците поведоха в началото на втората четвърт и поддържаха аванс от десетина точки, като две минути преди края на третата част водеха с 55:44.

Домакините нанесоха своя удар в последните шест минути, когато от 52:62 те направиха серия от 15:0, за да стигнат до обрат.

Брайън Робъртс можеше да донесе успеха на Олимпиакос, но пропусна от зоната за три точки със сирената.

Дорел Райт завърши с 20 точки и 7 борби за Брозе Бамберг, който постигна шести успех за сезона.

Йоргос Принтезис се отличи с 12 точки и 7 борби за Олимпиакос, който допусна трето поражение в кампанията и сложи край на поредица от пет успеха в надпреварата.

Неманя Недович се отличи с 21 точки и 7 борби и помогна на Уникаха Малага да прекъсне серия от пет поредни загуби и да спечели срещу гостуващия Химки с 93:84 (47:48).

Звездата на руснаците Алексей Швед завърши с 28 точки, но гостите изпуснаха мача в последните четири минути, в които след 78:78 позволиха на съперника да вкара 10 безответни точки по пътя към успеха./БТА