Шампионът от тазгодишното издание на Адриатическата лига Макаби Тел Авив може да играе в надпреварата и през следващия сезон. Това ще се случи, ако израелската лига не увеличи квотата за чужденци. Собственикът на клуба Дейвид Федерман заяви, че отборът ще участва в две състезания догодина, като едното е Евролигата. Въпросът е дали другото ще е Адриатическата лига или националния шампионат на Израел.

В основата на конфликта между ръководството на Макаби и местната лига е ограниченият брой чужденци, които може да играят в първенството.

„Ако не бяхме играли в Адриатическата лига, през март щяхме да имаме трима чуждестранни състезатели, които щяхме да се чудим какво да правим”, заяви Федерман.

Ако израелската лига увеличи броя на чужденците, които имат право да участват, то е сигурно, че Макаби няма да играе в Адриатическата лига. Дотогава няма да е ясно, дали Сърбия ще може да разчита на четвърти представител в престижната регионална надпревара.

Макаби Тел Авив спечели титлата в Адриатическата лига след успех над хърватския Цедевита с 87:77 точки във финала игран в Нокиа Арена в Тел Авив. Макаби се превърна в шестия клуб, който печели турнира от основаването му преди 11 години.