Баскетболистите на Левски допуснаха трета загуба в тазгодишното си участие в Адриатическата лига. "Сините" паднаха със 75:92 в столичната зала "Универсиада" от черногорския първенец Будучност. 

Момчетата на Тити Папазов се представиха достойно срещу силния съперник. Те бяха подкрепяни мощно от гласовитата си агитка, която напълни трибуните. Но и това не помогна да се избегне поражението. 

Черногорците взеха инициативата от самото начало и на моменти в първата част водеха с осем точки аванс - 21:13. Левскарите обаче намериха сили да се доближат отново до тях и след края на първата четвърт изоставаха само с две при 25:27 в полза на гостите. 

Във втората част обаче баскетболистите на Будучност показаха класа. Въпреки че останаха без Чедомир Витковац, те натрупаха двуцифрена преднина след серия от 12:4 в средата на частта и в крайна сметка почивката дойде при 14 точки аванс за тях - 53:39. 

БК Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

След дългата пауза гостите убиха интригата още в третата минута на третата част. Тогава те вече водеха с 20 точки преднина и не се виждаше как Левски може да направи обрат. Този аванс се запази и до началото на последната четвърт, която започна при 79:59 за черногорците. 

До края на мача нещата на терена не се промениха и баскетболистите на Будучност взеха четвъртия си успех от четири мача с 95:72,поддържайки разликата срещу българския шампион до последно. 

За българския отбор най-резултатен беше Милян Пупович с 16 точки, а 13 добави Павлин Иванов, който е играл точно за черногорския първенец. Боян Суботич с 18 точки от състава на Будучност завърши с най-много точки, а 17 добави и Суад Шехович. Триото най-резултатни за гостите се допълни и от Джей Ар Рейнолдс, който наниза 14 точки.