Евелина Гунева приключи с участието си в женската Евролига на ФИБА Европа. Нейният отбор Шибеник Джоли загуби като гост на ЗВВЗ Прага с 59:69 и зае последното 6-то място в група В на турнира.

Гунева за пореден път попадна в стартовата петорка на треньора Стипе Бралич и престоя на терена 34 минути. За това време тя успя да хване 7 отскочили от таблото топки и отбеляза 4 точки. Анда Йелавич бе най-резултатна за хърватките с 23 точки, а за домакините от Чехия Линдзи Уейлън и Михала Хартигова завършиха с по 15, информира bulgarianbasket.com.

Срещата се реши още през първото полувреме, в края на което ЗВВЗ Прага успяха да поведат с 34:19. Изходът от двубоя остави двата отбора на последните две места в групата и те не успяха да се класират за осминфиналите.

За сметка на това пък сестри Брънзови продължават напред. Фенербахче на Гергана загуби драматично с 59:60 като гост на Лил Метропол, докато вчера големия фаворит в състезанието ЦСКА Москва победи МКБ Шопрон на Албена с 82:61.

Въпреки загубите сестри Брънзови ще играят в следващата фаза на най-силния женски турнир в Европа.

Съставът на Фенербахче ще срещне Висла Краков, а МКБ Шопрон този на Бурж Баскет. Играе се на плейофен принцип до 2 победи, а първите срещи са на 5 февруари.