Румънският отбор Газ Метан е аут от Балканската баскетболна лига, съобщиха официално от ръководството на турнира. Клубът наруши за втори път правилата на състезанието и решението на Лигата за участие на четирима американски състезатели в един мач - първо на 15.12.2009 година срещу Рилски спортист и на 13.01.2010 година срещу Ловчен Цетине, така че последва изявлението на Лигата:

„Следвайки Официалните правила на Еврохолд Балканска лига и решение от 17.12.2009 година, БК Газ Метан ще бъде дисквалифициран за остатъка от надпреварата и ще бъде глобен със 7 000 евро. На среща на Ръководството на 27 януари, то ще потвърди взетото решение. Следващия мач на румънския отбор на същата дата няма да се играе”, се казва в съобщението.

Газ Метан Медиаш заемаше второ място във временното класиране на група А на БИБЛ с 4 победи и 2 загуби. В същата група българските Рилски спортист и Евроинс Черно море са съответно четвърти и пети. Рилецо е с 3 успеха от 5 мача, а варненци имат 2 победи от 6 двубоя до момента.