Рилски спортист започна с победа новия сезон, като пред своя публика се наложи със 78:68 (26:18, 17:21, 17:15, 18:14) над черногорския Сутиеска в Балканската лига.

Самоковци почиваха в първия кръг на НБЛ в България, изигран през миналия уикенд, затова това се явяваше и първи официален мач за отбора на Росен Барчовски. Рилски спортист се завръща в Балканската лига, чието първо издание спечели.

Рилски показа добра игра още в началото, като спечели първата част, но след това отстъпи малко инициативата, и с по-малка ротация, и загубена борба под коша, позволи на Сутиеска да се върне в мача.

На почивката авансът на домакините бе само четири точки – 43:39.

Рилецо обаче не се огъна и спечели следващата част, за да стартира финалната четвъртина с аванс. Баскетболистите от Самоков не отстъпиха на черногорците и спечелиха мача с повече концентрация и опит в края.

По 16 точки за Рилски спортист записаха Йордан Бозов, Иън Чайлс и Антъни Гуджино, а 15 добави Върнън Тейлър. Отличен мач за Сутиеска направи Никола Павличевич

„За мен мачът не беше хубав. Играта ни беше далеч от това, което показахме в контролите,“ заяви старши треньорът на Рилецо Росен Барчовски пред БНТ след мача. „Имахме страхотен проблем с борбите, които ни бяха взели в нападение. Това беше престъпление. Добре, че нямаха висок процент на стрелба. Ние извадихме целенасочено двамата им центрове с по пет фаула. Имам много забележки. Разбира се, че е добре да се тръгне с победа, но имам много забележки.“