Рилски спортист привлече американеца Барет Бенсън, който ще заеме мястото на центъра Джеймс Паджет, съобщават от Националната баскетболна лига.

Отборът от Самоков продължава участието си в шампионата след паузата за националните отбори в събота, когато приема Балкан (Ботевград). Дербито между втория и четвъртия в класирането е от 19.00 часа на 4 декември.

30-годишният Паджет подписа с Рилски спортист през лятото. Бенсън е висок 209 сантиметра и на 25 декември ще навърши 24 години.

В друг много интересен мач от кръга Черноморец приема Берое. В София Левски ще посрещне един труден по традиция съперник - Ямбол, а Шумен ще се бори за първи успех през сезона срещу Спартак Плевен при дебюта на Тодор Тодоров като старши треньор на плевенчани. Тези три мача ще бъдат излъчени в официалния канал на НБЛ в YouTube.

Навръх Никулден, 6 декември, в Пловдив Академик посреща Черно море Тича в друг мач, който Max Sport 2 ще предложи на зрителите си.

20-годишният Ефе Юртлу от Академик Пловдив пък се завърна в Турция. Юртлу, който е с двойно гражданство българско и турско, беше привлечен през септември.