Рилски спортист вече и на теория е аут от турнира ЕвроЧалъндж. Това стана факт, след като самоковци допуснаха четвъртото си поражение от пет срещи в надпреварата. Този път то дойде при гостуването на беларуския Цмоки Минск, който спечели срещата с резултат 94-75 и така си осигури класиране за втората фаза, съобщава bgbasket.com. Следващата седмица на 17 декември (вторник) Рилецо ще гостува на румънския Муреш в последния си мач в Европа за този сезон.

Беларусите тръгнаха здраво още от началото и поведоха с 12-2. Те държаха двуцифрена преднина почти до края на първата част, а във втората продължиха да водят, но българите все пак бяха на някакво не много далечно разстояние. Двубоят бе окончателно решен в третата четвърт, когато домакините увеличиха с още преднината си и последните десет минути останаха само за протокола.

Самоковци разчитаха доста на стрелбата от тройката и от 29 опита успяха в 11, докато домакините бяха 4 от 12. За 2 точки обаче беларусите бяха 31 от 46 за цели 67.4%, а Рилски бе с 16 от 35 за 45.7%. Отделно домакините вкараха и 10 наказателни удара в повече.

Най-резултатен за българския отбор бе Еван Равънел с 13 точки, а по 10 отбелязаха Върнън Тейлър и Станислав Ваклинов.

Бившият играч на самоковци - Бранко Миркович, завърши с 6 точки, 6 борби и 4 асистенции за домакините.