Рилски спортист постигна страхотна победа в квалификациите за влизане в груповата фаза на турнира ФИБА Къп. Самоковци се наложиха над литовския Уулвс с 91.76 в "Арена Самоков". Отборът на Людмил Хаджисотиров, който е домакин на турнира, ще се изправи срещу Апоел Хайфа в директен мач за влизане в групите. Победителят взима директна квота за надпреварата, но със самото си участие във финала Рилски спортист е с единия крак в следващата фаза. 

Литовците бяха в България освен с бившия национален селекционер на Литва Римас Куртинайтис и със селекция от опитни играчи, но въпреки това изоставаха през почти всички 40 минути от мача.

На почивката Рилецо водеше с 39:37. В третата част домакините направиха серия от 21:0, като съперникът не успя да вкара кош цели 7 минути. Това се оказа достатъчно за успеха на вицешампионите. 

Петима играчи на Рилецо завършиха с двуцифрен актив - Димаджио Уигинс записа 19 и 16 борби, 16 вкара Брендън Рандолф и 15 - Чавдар Костов. Евън Бати остана с 13 точки, а Крис Минков добави още 10.