Отборът на Мега Хипо Лизинг шокира големия фаворит за спечелване на Балканската лига хо баскетбол Суислайън Таково и го елиминира от по-нататъшната борба. Късно снощи младият тим от Белград загуби във Вършац със 78:88, но в първия мач бе победил с 81:70 и сумарно надви с една точка разлика силния съперник. По този начин Мега Хипо Лизинг се класира за Финалната четворка на Балканската лига, където ще срещне единствения останал български представител - Рилски спортист, пише bulgarianbasket.com.

Финалната четворка ще се проведе на 24 и 25 март тази година, като все още не е определен градът-домакин на събитието. С най-големи шансове за организацията на финалите е Самоков, но предстои ръководството на лигата да вземе окончателно решение до края на тази седмица.

Полуфинали (24 Март)

Фени Индустри – Фершпед Работнички

Рилски спортист – Мега Хипо Лизинг

Финали (25 Март)

Мач за 3/4 място (победените отбори от полуфиналите)

Финал (победителите от полуфиналите)

Отборът на Рилски спортист на два пъти игра с Мега Хипо Лизинг през този сезон и в двата случая постигна победи. Тези два тима откриха състезанието през октомври, а Александър Груев донесе победата на тима от Самоков с изстрел в последната секунда от зоната за три точки. По-късно по време на сезона Рилски спортист записа нов успех, този път като гост на същия отбор в Белград.

В другата полуфинална двойка се срещат двата най-добри македонски отбора в този момент – Фени Индустри и Фершпед Работнички. Мачът между тях гарантира участник от тази страна на финала на първото издание на турнира на Балканската лига по баскетбол.