Рилски спортист взе реванш от Левски за загубата преди десетина дни в първенството, като победи на свой терен „сините” с 95:91 в среща от Балканската лига. Така положението на Левски в група В не е никак розово, тъй като тимът от София няма победа в новоучредения турнир. Рилецо от своя страна е далеч по успешен на балканска сцена, като е с две победи от три мача.

Срещата в Самоков бе изключително интересна, като досущ повтори сценария от предишния двубой между двата тима на 25 октомври. Този път отново решаваща се оказа третата четвърт, която започна при резултат 43:45 – две точки аванс за Левски. Момчетата на Константин Папазов обаче бяха доста объркани след почивката и съвсем забравиха понятието защита. Така десетте минути минаха под диктовката на домакините, които реализираха свободно куп тройки и така водеха след половин час игра със 74:64.

Левски се постара да се върне в мача в заключителната четвърт, но хаотичните атаки не винаги даваха резултат. Рилецо направи достатъчно грешки, за да позволи на „сините” да изравнят, но гостите така и не се възползваха от тях. Последните две минути преминаха най-вече в изпълнението на наказателни удари, но те не донесоха успех за Левски.

Страхотни изяви пред погледа на баща си имаше Травис Питърсън, който завърши с 25 точки, 10 борби и седем асистенции, включително и няколко атрактивни изпълнения. В отсъствието на своя лидер Александър Груев, който има пукната костица и скъсани връзки в ръката си, момчетата от Рилецо се мобилизираха и демонстрираха добра игра. Иван Лилов добави 18 точки, а Бранко Миркович бе близо до нещо рядко виждано по родните терени – трипъл-дабъл – с 16 точки, 9 борби и 8 асистенции.

За Левски традиционно вече топ реализатор стана Маркъс Хол с 29 точки, Васко Евтимов завърши с дабъл-дабъл от 19 точки и 16 борби. Асен Великов нямаше ден днес и пропусна всичките си опити от тройката и финишира само с пет точки.