Рилски спортист постигна втора победа над Раднички и стана първия български тим, класирал се за полуфиналите на Балканската лига. Самоковлии се наложиха с убедителното 93:67 на реванша, и след успеха и като гост, продължават за Финалната четворка на новосъздадения турнир. С поредното си силно представяне в този турнир, възпитаниците на старши треньора Александър Тодоров още веднъж оправдаха гласуваното доверие на ръководството на Балканската лига да ги включи на мястото на отказалия се преди началото на турнира македонски представител Струмица.

Рилецо започна по-добре срещата, натрупа бързо аванс и започна да играе освободено. На почивката българският тим вече водеше с 11 точки – 50:39. Най-силна обаче се оказа третата четвърт на двубоя, която завърши при разгромния резултат 32:7 и на практика сложи край на всякаква интрига в мача. В заключителната част Александър Тодоров даде шанс на някои свои резерви и разликата малко падна, но въпреки това Раднички нямаше никакви изгледи за успех. Доминацията на Рилски спортист бе очевидна и в първия, и във втория двубой между двата отбора. Самоковският тим продължава великолепното си представяне този сезон и даде заявка за едно по-сериозно класиране, а защо не и финал в Балканската лига.

Най-полезният играч в Балканската лига за редовния сезон – американският център Травис Питърсън – бе най-добър със своите 24 точки, 10 борби и 3 асистенции за само 26 минути игра. Богдан Боев изигра най-добрия си мач от началото на сезона в Балканската лига и завърши с 18 точки, от които 4 тройки. Драгослав Папич вкара на сънародниците си 13 точки и хвана 5 борби, а Иван Лилов също завърши с двуцифрен точков актив (10 точки).

За гостите от Крагуевац Данило Драшкович направи дабъл дабъл – 19 точки и 10 борби, а крилото Райко Кляевич остана с 14 точки.

На полуфинал Рилски спортист ще играе с победителят от двойката Фени Индустри - Левски. "Сините" имат 16 точки преднина след мача в София, но втората среща е тази вечер от 20.00 часа българско време в Кавадарци.