В испанското дерби в Евролигата Барселона победи за трети път от началото на сезона Реал Мадрид, като този път каталунците взеха своя мач в зала „Палау Блауграна” с 90:79 точки.

Домакините започнаха да контролират нещата още от първата четвърт и не допуснаха обрат в мача.

Каталунците водеха след първите две части с 48:38 точки, а през оставащите две четвърти успяха да увеличат още преднината си.

Най-резултатен за домакините бе Дейвид Андерсен, който завърши мача с 22 точки, 4 асистенции и 4 борби. Хуан Карлос Наваро направи поредния си силен мач и добави 16 точки и 6 асистенции, а с по 11 точки се отличиха и Джанлука Базиле и Фран Васкес.

В игра за Барселона се появи и възстановеният от контузия Яка Лакович, който игра около 11 минути и реализира 3 точки и направи 4 асистенции.

За Реал Марко Томас отбеляза 18 точки, с 15 завърши Луис Бълок, а с по 11 се отличиха Томас ван ден Шпигел и Серхио Лул.

След тази победа Барселона оглави класирането в група F с 4 победи и една загуба, колкото има и Реал, но каталунците имат по-добри показатели в преките двубои. Отборът на Макаби Тел Авив, където старши треньор е националният селекционер на България Пини Гершон отпада от турнира, тъй като се намира на трето място в групата и няма шансове да се класира за следващия етап.

ЦСКА Москва победи Юлкер Фенербахче със 77:60 точки и по този начин руският тим се утвърди на първо място в група Н, а турците нямат никакви шансове за второто място и отпадат от турнира.

Тау Керамика постигна важна победа като гост с 92:72 точки срещу Проком и почти сигурно си осигури първото място в група Е, като това е пета загуба за полския тим.

Уникаха размаза Лотоматика Рим с 99:64 точки и по този начин испанците запазиха шансовете си за второто място в групата, докато това е пета поредна загуба за италианците в Евролигата.

За Лотоматика 18 минути игра българският национал Ибрахим Джабер, който се отличи със 7 точки, една асистенция и една борба.