Реал Мадрид загуби от Панатинайкос в Атина с 69:85 точки в мач от 11-ия кръг на втората групова фаза на Евролигата по баскетбол за мъже. Това е едва втора загуба за испанците в тази фаза, но те остават на върха в група Е и отдавна си осигуриха участие на четвъртфиналите в надпреварата.

Никос Папас завърши с 22 точки за победителите. ДеМаркъс Нелсън добави 16 точки за гръцкия тим, а за Реал Руди Фернандес вкара 12 точки. Фенербахче победи гостуващия Армани Милано с 98:77 точки за деветата си поредна победа в топ 16.

Турският гранд се изравни с ЦСКА Москва на върха в група "F" с баланс 9-2 и си гарантира място на четвъртфиналите. Богдан Богданович наниза 25 точки за домакините, а Ян Весели се отличи с 14 точки и 9 борби.

За италианците Маршън Брукс отбеляза 21 и подаде 5 асистенции, докато Алесандро Джентиле записа 19 точки.

Олимпиакос претърпя изненадваща загуба при гостуването на Лаборал Куча със 73:74 точки. За гърците това е трето поражение в тази фаза на надпреварата. Крайният резултат оформи Отело Хънтър с кош минута преди края на двубоя. Майк Джеймс със 17 точки и Давис Бертанс с 15 точки бяха най-резултатни за Лаборал. За гостите се отличиха Йоргос Принтезис с 15 точки и 7 борби и Отело Хънтър с 14 точки./БТА