Реал Мадрид постигна инфарктна победа с 80:76 (15:15, 13:23, 20:20, 32:18) срещу Анадолу Ефес Истанбул и намали изоставането си в четвъртфиналната серия от баскетболната Евролига за мъже на един мач. Четвъртият е на 29 април, четвъртък, отново в Испания, когато Реал Мадрид отново ще се бори за спасяване на сезона.

Реал Мадрид започна мача в "WiZink Center" по план. Испанците вкараха първите пет точки, но последваха шест поредни за Анадолу Ефес и равенство 15:15 в края на първата четвъртина. Гостите обаче стигнаха до големия си удар в рамките на минута и половина в началото на следващата част, когато направиха серия от девет безответни точки, които задържаха почти до финалната сирена.

Турците водеха със 74:61 само 4:50 минути преди края, когато обаче Реал започна убийствена серия. Серхио Лул вкара две тройки в три атаки, Алберто Абалде и Трей Томкинс нанизаха по още една и Усман Гаруба бе точен под коша за 75:76. Руди Фернандес вкара още веднъж от далечно разстояние за обрата, а Гаруба добави последния кош в мача за крайното 80:76.

Лул завърши мача с четири тройки, 20 точки и седем асистенции, а Гаруба добави десет пункта и девет борби за Реал Мадрид. Василие Мичич пък бе най-резултатен в мача с 29 точки за Анадолу Ефес Истанбул, който пропусна възможност да стане 12-ия отбор в историята на Евролигата с чиста плейофна серия 3/5.

След тази победа Реал Мадрид ще опита да се превърне в първия клуб в историята на Евролигата, който прави пълен обрат след изоставане с 0:2 в плейофна серия.