Реал Мадрид се наложи с 95:87 след продължение над европейския клубен шампион Панатинайкос в среща от последния кръг на груповата фаза на баскетболната Евролига.

В редовната време двубоят завърши 83:83, но великолепните изяви на Луис Бълок в допълнителния период донесе успеха за „кралския клуб”. Победата бе важна за Реал, за да осигури място на тима в първа урна за тегленето на жребия за Топ 16.

Докато Панатинайкос бе сигурен лидер в група А и преди срещата в Мадрид, то „белите” имаха конкуренция за второто място в лицето на вечния враг Барселона.

Реал излезе изключително мотивиран пред собствената си публика и през по-голяма част от мача ръководеше темпото. Опитният тим на гостите обаче не позволи на мадридчани да се откъснат напред и поддържаше минимална разлика. Така в крайна сметка гърците се добраха до продължение. В него избухна американската звезда на Реал Луис Бълок, който вкара три поредни тройки, за да нанесе второ поражение на Панатинайкос в тази група.

Именно Луис Бълок бе най-резултатен в мача с 22 точки, Лазарос Пападополус и Раул Лопес добавиха по 14. За ПАО Василис Спанулис отбеляза 19 точки, а Майк Батист – 16.

В останалите срещи от Евролигата днес:

Бросе Баскет – Барселона 65:69

Фенербахче – Партизан 86:91

Лотоматика – Шорал Роан 67:74

Уникаха – Ефес Пилзен 87:77

Армани Джейнс Милано – Льо Ман 63:83

Цибона – Лиетувос Ритас 79:86

Арис – Макаби Тел Авив 94:101 (след продължения)