Първа загуба в група В на SIGAL-UNIQA Балканска лига допусна отборът на Левски 2014. "Сините" гостуваха на косовския Пея и се бориха до края, но отстъпиха с резултат 68-75 Това изравни двата тима в класирането в групата с актив от 2 успеха и 1 поражение, колкото има и Теодо. Левскарите пък бяха само с 9 човека след напускането на Александър Янев, а по-късата ротация оказа влияние, още повече, че и Алекс Симеонов получи удар в началото на мача и след това не се върна в игра. Следващата среща на Левски в групата е на 1 декември, когато тимът ще гостува на Теодо, информира bgbasket.com.

Левски стартира добре и поведе с 5-2, след което обаче допусна серия от 8-0 за домакините. Въпреки това играта бе равностойна, а особено добре за "сините" игра Христо Николов, който бе 3/3 от тройката в първата част. Това държеше и Левски близо до съперника, като изоставането беше само 2 точки, а размяната на кошове продължи и през втората. В един момент левскарите отново имаха добри минути и дръпнаха с 8 точки, но Пея бързо отговори със 7-0. Гостите все пак удържаха преднината си почти до края на полувремето, който все пак дойде при точка аванс за косоварите.

След паузата играта продължи да е равностойна и така бе почти до края на третата част. Тя обаче завърши със серия от 9-0 за домакините, с която те дръпнаха със 7 точки, а в последната контролираха разликата. При 3.12 до края Дрильон Хайризи отбеляза тройка за Пея за +11 и на до голяма степен реши изхода на срещата. "Сините" все пак не се отказаха и намалиха веднъж на 5 и дори и на 4 точки, но и двата пъти Кевин Бъруел отговаряше и успокои домакините.

Над всички за "сините" бе Христо Николов, който завърши с 24 точки и 7 борби. Най-добрият си мач за Левски 2014 до момента изигра Илия Милутинович след 16 точки и 8 борби, а Тайлър Лейзър бе близо до трипъл-дабъл след 11 точки, 9 асистенции и 8 борби.

За домакините с 20 точки бе Кевин Бъруел, а по 12 имаха Албан Весели и Дрильон Хайризи.