Главният редактор на най-добрия специализирани баскетболен сайт в България - www.bulgarianbasket.com - Валентин Ангелов даде своите прогнози за срещите от четвъртфиналите на Евролигата.

Първи четвъртфинални двубои от най-силното баскетболно първенство на стария континент - това на Евролигата. Домакините са фаворити и в четирите двубоя, но след дадените хендикапи от букмейкърите везните накланят към гостуващите отбори. Трябва да се има предвид, че вече не се играе за разлика в двубоите, а само победата има значение.

ЦСКА МОСКВА - МАКАБИ ТА 15.5

Да, ЦСКА е големия фаворит в повторението от миналогодишния финал на Евролигата. Обаче тук мисля, че хендикапът даден за гостите е голям, 15.5 точки са доста. ЦСКА без особени проблеми в досегашната надпревара, докато Макаби среща трудности дори и в Израел. След две поредни загуби в тамошното първенство, момчетата на треньора Невен Спахия ще са амбицирани да докажат мястото си в такъв именит клуб какъвто е Макаби Тел Авив. Очаквам победа на ЦСКА, но Макаби да покрият хендикапа. Прогноза - 2 за Макаби Тел Авив.

ПАНАТИНАЙКОС - ДИНАМО МОСКВА 14.5

Желко Обрадович срещу Душан Ивкович. Какъв треньорски сблъсък. Панатинайкос е фаворит не само в този двубой, но като цяло да спечели тазгодишното издание на Евролигата. 14.5 точки за гостите от Москва? Естествено, че ще предпочетем Динамо. Нормално е Панатинайкос да вземе своето в този първи мач, но хендикапа и в този мач е много голям за гостуващия тим. Душан Ивкович е показвал неведнъж своите качества на тактик и в случая няма да позволи отбора му да загуби с голяма разлика. Очаквам Динамо да играят разумно и да забавят темпото с надежда да бъдат както се казва „в мача” накрая, когато той ще се решава. Победа за Панатинайкос, но Динамо покрива дадените точки. Прогноза - 2 за Динамо Москва.

ТАУ КЕРАМИКА – ОЛИМПИАКОС 11.5

ТАУ Керамика с по-стабилни изяви през този сезон. 27 мача подред без загуба у дома в Евролигата, отлична форма за състава от Испания. Олимпиакос от своя страна показа колебания, но и някои добри игри. Звездата Мачияускас се завръща за гърците в този важен първи двубой от елиминациите. Безспорно фаворит в него е Тау Керамика, но въпреки това мисля, че 11.5 точки са твърде много. Прогноза - 2 за Олимпиакос.

УНИКАХА - БАРСЕЛОНА 1.5

Може би най-равностойния двубой от четвъртфиналните серии. За мен този първи мач ще бъде решен в последните минути, но ще рискуваме с Барселона. Защо? Ще заложим на по-силната гардова линия на гостите в лицето на Лакович-Наваро-Базиле. За мен те са по-класни като състезатели от Кабезас-Родригез-Уелш и именно там е голямото предимство на Барса. Барселона показа великолепна форма като спечели всичките последни 7 мача от първенството на Испания. Уникаха има домакинско предимство, но пък напрежението ще е по-голямо при тях. За тях този мач е задължителен, тъй като ако евентуално загубят, серията почти сигурно приключва. Прогноза - 2 за Барселона, но пак повтарям, този мач е най-непредсказуем.

И накрая един съвет от мен, играйте по възможност единични мачове в колонките си или възможно най-малкия брой, който се изисква. Вярно е, че печалбата ще бъде по-малка, но така ще увеличите шанса за познаване на срещите. И винаги играйте със суми, които може да си позволите и най-вече за удоволствие от играта.