Един от редовните гости на gong.bg в рубриката „Прогнози” Валентин Ангелов отново дава своите предвиждания за предстоящите баскетболни срещи от Евролигата:


Бенетон – Уникаха хк/г 6.5


Три отбора от тази група се борят за две места. Единствено Арис са без шансове след като са без победа от първите три кръга. Мисля че, Динамо Москва ще е единия отбор, който ще продължи напред, така че този двубой между Бенетон и Уникаха се явява ключов и за двата тима. Уникаха спечели първата среща в Малага, тук очаквам оспорвана среща и гостите да покрият дадения хендикап от 6.5. Може и да не спечелят, но вероятността да паднат до шест точки е голяма – 2 за Уникаха.

Проком – Барселона хк/д 6.5

Проком показа добри игри в последно време. Макар и минимални, те имат своите шансове за класиране на четвъртфиналите, Залата в Сопот отново ще бъде пълна до краен предел. Новините от Полша обаче са, че Адам Войчик и Кристиан Далмау пропускат двубоя. Барселона е по-класният тим в двубоя и едва ли ще допусне изненада. Дали обаче ще покрият обявения хендикап от 6,5? Пред погледа на шефа на Евролигата Джорди Бертомеу, който е на посещение в Полша залагаме на класата на гостуващия отбор да го стори и спечели мача по убедителен начин – 2 за Барселона.


Ефес Пилзен – Панатинайкос хк/д 6.5


Може би най-интересният двубой тази вечер от програмата на Евролигата. Панатинайкос заедно с ЦСКА Москва и Тау Керамика са наи-стабилните тимове тази година в най-силният баскетболен турнир на стария континент. Победата на Панатинайкос най-вероятно ще им гарантира първо място в групата и домакинско предимство в Четвъртфиналните плейофи. Турците се разделиха с един от основните си играчи – Хорас Дженкинс. Въпреки горещата подкрепа на своите фенове, Ефес Пилзен в края на вечерта ще продължи да няма победа във втората фаза на турнира. .За мен мача е 2, просто Ефес Пилзен не е този отбор, който знаем от предишни сезони. А и Панатинайкос под ръководството на Желко Обрадович заслужава повече доверие, дори и мача да е в Абди Ипекчи Арена в Истанбул – 2 за Панатинайкос.