Един от най-популярните италиански баскетболисти Марко Морденте и неговият Армани Джийнс Милано приключиха участието си в Евролигата. Това обаче не попречи на Морденте да даде прогнозите си за развитието на най-престижния европейски клубен баскетболен турнир в личния си блог на официалната интернет страница на надпреварата.

„Бих искал да започна последния си блог за Euroleague.net с благодарности към много хора. Първо за хората от сайта, които ме накараха да се почувствам още по-обвързан с това прекрасно състезание. После бих искал да благодаря на всички фенове, които имаха търпението и желанието да четат блога ми. Надявам се, че сте се забавлявали.

Сега ще трябва да превключа на другата тема. Последният ни мач с Проком не беше най-добрият начин да се разделим с Евролигата този сезон. Трябваше да играем с друга нагласа, но сякаш пропуснахме двубоя с поляците. Аз съм капитан на Армани Джийнс Милано и от мен зависи да се извиня на всички от името на целия тим.

Дали плейофите ще ми липсват? Категорично, да, при това много. Ще ми липсва вълнението, което изпитвам от атмосферата на турнира. Трябваше да се простя и с надеждата за Файнъл Фора в Берлин. Първо, това е един фантастичен град и наистина ми харесваше мисълта да играя в такъв важен град. И второ, съжалявам, че няма да мога да играя в новопостроената зала О2 World, за която всички казват, че е чудесна. Това означава, че ще трябва да помоля някой да ми вземе топка от там. Кой? Ами, бих казал Никос Зизис от ЦСКА, който ми е добър приятел или Дрю Николас от Панатинайкос. Сигурен съм, че в началото на май и двамата ще са с в Берлин със своите състави.

И така, кои мисля, че ще са отборите на Финалната четворка на Евролигата в Берлин… Първо за прогнозите за плейофите. Мачовете са на 24-ти, 26-ти и 31-ви март и 2-ри, 8-ми април.

ЦСКА Москва срещу Партизан: ЦСКА, защото това е изключителен тим.

Панатинайкос срещу Монтепаски Сиена: Предстои страхотна плейофна серия, но вярвам, че домакинското предимство е от голямо значение за гръцкия тим.

Барселона срещу ТАУ Керамика: Барселона, защото досега това е един от отборите, които показаха най-хубав баскетбол и мисля, че и в този случай домакинството е много важно.

Олимпиакос срещу Реал Мадрид: Пак залагам на отбора с домакинско предимство.

А кой ще е шампион? Първо ще отбележа, че предполагам, че на полуфиналите ще се изправят Барселона срещу ЦСКА Москва и Панатинайкос срещу Олимпиакос. За титлата избирам руския ЦСКА. Еторе Месина е страхотен треньор, както всички знаят и наистина не мога да разбера как този човек винаги вади нещо повече от играчите си.

Това са моите прогнози. Сега ще видим какво ще се случи на терена…”