Главният редактор на най-добрия специализирани баскетболен сайт в България - www.bulgarianbasket.com - Валентин Ангелов даде своите прогнози за срещите от четвъртфиналите на Евролигата.

След изключително трудния минал първи плейофен кръг на Евролигата, в който бяхме далеч от истината, ще се опитаме да възвърнем самочувствието си с две прогнози за мачовете тази вечер. В залагането има и дни, в които можеш да познаеш всичките срещи, както и ние сполучихме в някои от предишните си прогнози. Но помнете, че има и такива дни като миналия вторник за нас, в които може тотално да се разочаровате. Затова пак повтарям, играйте за удоволствието от играта и по възможност с минимален брой мачове в колонка.

БАРСЕЛОНА - УНИКАХА 6.5

Барселона е по-класния тим в тази плейофна серия и ще търси реванш за разгромната загуба от Уникаха преди два дни. Със сигурност тук ще има трети мач идния четвъртък, надяваме се Барселона да покрият хендикапа от 6.5 точки. Ще бъде истинска сензация за мен, ако Барселона не спечели поне този втори двубой. Прогноза - 1 за Барселона.

ОЛИМПИАКОС - ТАУ КЕРАМИКА 1.5

Олимпиакос ще се опитат до доведат поне до трети мач серията си с Тау Керамика. Пред пълни трибуни в Атина всички фенове на домакините все още се надяват на евентуалния сблъсък в полуфиналите с Панатинайкос. За съжаление това ще е много трудно достижимо след като Пини Гершон и неговият отбор са изправени до стената и трябва да спечелят остващите две срещи за да се класират.

Тау Керамика е големия фаворит да продължи в тази серия, но въпреки това смятам, че Олимпиакос спечели и ще има трети мач във Витория. Прогноза - 1 за Олимпиакос.

ДИНАМО МОСКВА – ПАНАТИНАЙКОС 6.5

МАКАБИ ТА - ЦСКА МОСКВА 6.5

За другите два мача везните клонят към победи на гостите, но е възможно домакините да поднесат изненади. Може би те няма да успеят да победят в мачовете, но е напълно възможно да покрият хендикапа, даден от букмейкърите.