Памеса Валенсия – Задар хк/г 10.5

Испанският Памеса Валенсия посреща хърватския КК Задар в мач-реванш от 1/8-финалите на турнира за купа УЛЕБ. Победителят от тази двойка ще се присъедини към седемте тима, които вече се класираха за Финалната осмица в европейската надпревара. Хърватите биха в първия мач със 74:69 точки, но испанският клуб, където играе българският талант Божидар Аврамов ще се опитат да се възползват от домакинството си. Прогноза – 1.

Монтепаски Сиена – Ефес Пилзен хк/г 15.5

Успеха за италианците ще означава първо място в групата за тях, а турците нямат шанс за четвъртфиналите в Евролигата. Монтепаски със сигурност ще гони победата, но разлика от 16 точки е доста голяма. Прогноза – 2.

Партизан – Панатинайкос хк/д 5.5

Сърбите ще бъдат изключително мотивирани срещу европейския първенец в двубоя довечера в Белград. Победа за Партизан означава четвъртфинал за тима воден от Душко Вуйошевич. Все пак, макар Панатинайкос да е колеблив на моменти в последно време и да победи трудно в първия мач между двата тима в Атина, е трудно да се повярва, че Желко Обрадович и баскетболистите му ще допуснат ранно отпадане в сезона на 100-годишния си юбилей. Прогноза – 2.

Хелиос – Цибона хк/д 5.5

Словенците посрещат хърватския гранд в двубой от Адриатическата лига. Хелиос е 12-ти във временното класиране в редовния сезон на балканската надпревара с едва 6 победи до тук, а Цибона е осма с 14 успеха от 24 срещи. Прогноза – 2.

Олимпиакос – Реал Мадрид хк/г 1.5

Гръцкият гранд посреща Реал в мача на истината в тази група от Топ 16 на Евролигата. И тук подобно на сблъсъка Партизан – ПАО победителят отива напред към четвъртфиналите. Домакинското предимство обаче може да се окаже решаващо за успеха на Блекни и съотборниците му. Прогноза – 1.