Закономерен финал за Купата на УЛЕБ този сезон. Феновете на двата клуба ще изпълнят до краен предел прекрасното спортно съоръжение в Шарлероа. Залога е много голям, не само с това кой ще спечели трофея, но и заради самия факт победителя ще играе в Евролигата догодина.

Лиетувос Ритас не е този силен отбор, който познаваме от последните години. Те играят силно преди всичко у дома. Навън загубиха от ББ Бамберг, Хемофарм, Гран Канариа, Снайдеро Удине, Страсбург и ФМП Железник. Това говори, че отбора не се чувства комфортно, когато не играе у дома. Вярно е, че в Шарлероа те ще имат подкрепата на своите верни фенове, но няма да е същото както когато отбора играе в собствената си зала във Вилнюс.

Реал Мадрид за мен е по-добрият отбор от двата тима, играят силно цял сезон на два фронта - в първенството на Испания и Купа УЛЕБ. Това е втори финал за Реал в историята на УЛЕБ Къп и мисля, че този път те няма да се провалят както миналия път срещу Апоел Йерусалим.

Очаквам този път кралския клуб да спечели Купата на УЛЕБ и да се върне там, където му е мястото - в Евролигата.

Може би е важно да споменем, че от централата на Евролигата ще се надяват повече Реал да спечели, тъй като със сигурност той е по-желания тим в най-силния турнир в Европа, отколкото този на отбора от Вилнюс.

С дадения хендикап от 7.5 половина в полза на Лиетувос Ритас, букмейкърите сами подсказват своите предпочитания за краен победител. Очаквам оспорван двубой, който обаче в края на мача да мине под диктовката на испанците. Прогноза - 2 за Реал Мадрид.