Баскетболният Реал Мадрид обяви пореден заразен с коронавирус играч броени часове преди домакинството си на руския ЦСКА Москва от 17-ия кръг на Евролигата. Унгарецът Адам Ханга се присъедини към дългия списък с отсъстващи от състава на испанския гранд.
От лагера на тима потвърдиха с официално съобщение, че 32-годишният баскетболист е с положителен тест за COVID-19.

Проблемите в Реал Мадрид заради разпространението на коронавирус се задълбочиха доста в последните дни, след като положителни тестове по-рано дадоха старши треньорът Пабло Ласо и състезателите Антъни Рандълф, Венсан Поарие, Тома Юртел, Фабиен Косьор, Гершон Ябуселе и Хуан Нунес. В допълнение Руди Фернандес, Карлос Алосен и Алберто Абалде са контузени.

Испанците са втори във временното класиране в баскетболната Евролига с 13 победи от 16 мача и отстъпват само пред лидера Барселона, който е с 15 успеха и 2 поражения. Противникът на Реал в срещата тази вечер ЦСКА Москва заема шестата позиция с 10 победи от 16 изиграни двубоя.

"Мачът с Реал е много важен за нас. Жалко е, че имат толкова заразени и контузени. Искаме всички да са здрави, за да отидем в залата и да играем един нормален мач", заяви преди двубоя старши треньорът на руския ЦСКА Димитрис Итудис.