Панатинайкос се наложи със 78:69 като гост на Макаби в Тел Авив, и изравни четвъртфиналната серия от Евролигата до 2-2 победи. Така отборът, който ще се класира за Финалната четворка, ще се излъчи в решителен пети двубой, който ще е в Атина следващата седмица.

ПАО спечели първия мач у дома убедително, но след това в изключително оспорвани втори и трети сблъсък, Макаби успя да се наложи, с минимална преднина съответно от две и три точки. Тази вечер в пълната „Нокиа Арена“ в Тел Авив, Дейвид Блат и момчетата му се надяваха на победа, която да ги класира за Финалната четворка, и да не връща серията отново в Гърция, но това не се случи.

Панатинайкос водеше почти през всичките 40 минути от срещата, като в средата на третата част разликата стана 11 точки. Въпреки това тя не се задържаше на нещо по-различно от пет-шест в голяма част от мача, и това позволи на Макаби да осъществи един последен удар. Пет минути преди края, израелският гранд не само успя да стопи изоставането си, но дори поведе с точка при 65:64. ПАО обаче бързо си върна лидерската позиция, и позволи на домакините да вкарат само още две точки в следващите четири минути, срещу 12, и това бе достатъчно, за да се реши двубоят в полза на гърците.

След като пропусна доста решителни стрелби в предишния мач, Ник Калатис се реваншира с 15 точки в този. По 12 отбелязаха Димитрис Диамантидис и Костас Каймакоглу, а надъхан до последно, ветеранът Шарунас Ясикевичус бе в основата на победата на ПАО, със своите 13 точки.

Девин Смит и Кийт Лангфорд вкараха по 14 точки за Макаби, но гръцките звезди на тима Тео Папалукас и Софоклис Скорцианидис този път не намериха никаква изява, и не отбелязаха нито точка в общо 14-те минути, в които бяха на паркета.