Шампионът в Евролигата Анадолу Ефес постигна домакинска победа с 81:76 над Байерн Мюнхен в отложен мач от 19-ия кръг на турнира.

Това бе 16-и успех в 27 мача за турския представител, който кръг преди края на редовния сезон заема пето място в подреждането. Байерн е осми с 13 успеха и 14 поражения, но и двата отбора са сигурни за участието си в плейофите.

В Истанбул Анадолу започна мача на много високи обороти и поведе с 28:21 след първата четвърт. В началото на втория период разликата премина 10 точки, но тогава изведнъж нападението на домакините "изстина", заредиха се куп пропуски и грешки в атака и това позволи на Байерн да намали до 39:44 на почивката.

Добрата игра на гостите продължи и в началото на второто полувреме, когато те успяха да изравнят за 59:59. Още в ответната атака обаче Адриен Мьорман вкара тройка за Анадолу, с което върна контрола на турския тим.

В последната четвърт домакините поддържаха разлика от около 8-10 точки и въпреки опита на Байерн за финален щурм, разликата така и не падна под пет точки.

Шейн Ларкин вкара 20 точки за победилите, а Мьорман добави още 17. За Байерн Огъстин Рубит бе най-полезен с 15 точки.

В друг отложен мач АЛБА Берлин постигна домакинската победа с 87:78 над гръцкия Панатинайкос.

Срещата премина през големи точкови серии и за двата отбора. Първата такава бе в края на първата четвърт, когато АЛБА вкара 17 точки срещу само 2 за Панатинайкос, за да се оттегли с аванс от 28:13 след първата четвърт.

Във втората ролите се размениха и след 10:0 за Пао на почивката АЛБА водеше само с четири точки при 44:40. В третия период германският тим отново си върна контрола над срещата и дръпна с 14 точки, като чак в последните секунди на мача Панатинайкос върна изоставането си на едноцифрена стойност.

Оскар да Силва реализира 16 точки за победителите, а цели петима играчи на АЛБА приключиха срещата с двуцифрен актив. За Панатинайкос най-резултатен с 27 точки бе сърбинът Неманя Недович.

В класирането АЛБА заема 10-о място с 12 победи и 15 загуби, а Панатинайкос е на последното 15-о място с 8 успеха и 19 поражения.