Националният ни треньор Пини Гершон и неговият Макаби Тел Авив посрещат утре Алба Берлин от 21.00 часа в първи мач от Топ 16 на баскетболната Евролига. Другите два тима в компанията на израелците Реал и Барселона играят довечера в Мадрид в испанското дерби в тази група от 21.45 часа.

„Първият мач от Топ 16 е много важен и ние трябва да спечелим, особено пред нашите фенове. Имаме повече какво да губим от Алба, но вярвам, че влизаме в добра форма. Двама нови играчи се присъединиха към нас едва тази седмица. Подготвяме се добре и се надявам, че ще можем да сведем до минимум слабостите си и ида играем по-добре в сравнение в последния ни мач в Евролигата. Няма нужда да се безпокоим за Алба, а за нас самите и дали ще играем нашата си игра, за да спечелим”, коментира преди двубоя наставникът на Макаби Тел Авив Пини Гершон.

Старши треньорът на немския Алба Лука Павичевич пък заяви: „За нас е привилегия да участваме в Топ 16. Не искаме да повишаваме напрежението за собствената ни роля в групата. Просто ще се опитаме да играем максимално добре във всеки мач и ще видим къде ще ни отведе това.”