Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Пини Гершон очаква специална вечер при срещата с бившия си клуб Олимпиакос. Макаби Тел Авив посреща утре от 21 часа гърците в предпоследен мач от груповата фаза на Евролигата.

„Да се изправя срещу бившия си тим, ще е нещо специално. Класирахме се за Топ 16, както искахме, а сега се надяваме да напреднем в класирането, за да имаме по-големи шансове в следващата фаза. Определено ще е специална вечер. Още повече, че Никола Вуйчич и Йотам Халперин ще носят червения екип в залата на бившия си отбор. Сигурен съм, че атмосферата ще е напрегната, но в добрия смисъл. Олимпиакос спечели в Тел Авив миналия сезон, а и вече победиха Макаби веднъж пред този. Надявам се да играем достатъчно добре, за да спечелим”, коментира Пини ден преди двубоя.

Хърватинът Вуйчич, който бе един от най-големите любимци на израелската публика преди да премине в Олимпиакос каза: „Сега Макаби има Пини Гершон на скамейката и тимът е различен. Треньорът знае как да предпази играчите от напрежението. Вече играхме един контролен мач в Тел Авив и се надявам това да ми помогне да се приспособя към атмосферата. За мен това е специален двубой, но мисля, че съм достатъчно зрял, за да се справя със ситуацията.”

Наставникът на Олимпиакос Панайотис Янакис пък заяви: „Малко отбори могат да победят Макаби и това не зависи от моментната форма или съставът на израелците. Това ще е един наистина страхотен двубой, не само, защото може да реши първото място в групата.”