Класиране поне до Топ 8 в Евролигата си пожела старши треньорът на националния ни тим по баскетбол Пини Гершон на официалната пресконференция на отбора му Макаби Тел Авив преди старта на най-престижната европейска клубна надпревара. Макаби посреща словенския Юнион Олимпия в четвъртък в изтеглен мач от първия кръг, заради предстоящото гостуване на израелците отвъд Океана.

„Започнахме да градим състава още в средата на миналия сезон. Трябваше да си върнем титлата и да сглобим по-добър тим от миналогодишния. Мисля, че събрахме състав от качествени играчи. Всички искат да успеят. Ще се опитаме да донесем удоволствие на феновете с хубава игра и победи. Има поне 10 отбора този сезон в надпреварата, които могат да се класират за Финалната четворка. Надявам се и ние да сме там. Имаме силен състав и сериозен бюджет, но да видим как ще се справим, но нали знаете, че всеки треньор е най-добрият в света до първата загуба”, коментира Пини Гершон на срещата с медиите.

Тимът му пък се радва на сериозен интерес от страна на феновете, тъй като от 11 хиляди места в домакинската зала на Макаби „Нокиа арена” - 10 400 сезонни билета за Евролигата вече са продадени.