Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон и американецът с български паспорт Родерик Блекни бяха разочаровани от поражението, което претърпя техният Олимпиакос в Евролигата снощи.

Гърците паднаха като гост на ТАУ Керамика в Испания и записаха четвърта загуба в Група А, която им отреди четвъртото място с актив 4-4. Преди Олимпиакос във временното класиране са ЦСКА Москва, Монтепаски Сиена и ТАУ Керамика.

„Когато ТАУ ни гостува в предишната ни среща имаше някои проблеми с контузии, а този път ние имахме подобни неприятности, но това е нещо нормално при такъв дълъг сезон и трябва да се справяме с това. Да направиш 15-16 грешки в мача, не е начин да го спечелиш и точно затова загубихме”, бе категоричен Гершон след двубоя.

Българският национал Родерик Блекни пък бе сред най-стабилните за „червено-белите” от Гърция и завърши с 13 точки (5/5 за две точки), плюс 1 тройка, 2 борби, 3 асистенции и 6 откраднати топки за 24 минути на терена в Испания.

„Бяхме направо екзекутирани в последната четвъртина. Държахме разликата малка, но в последните минути не успяхме да изпълним задачата си. ТАУ игра страхотно и атмосферата в залата беше хубава. Не беше най-добрият ни ден днес”, сподели Блекни пред официалната страница на Евролигата.

В следващия кръг Олимпиакос приема Юнион Олимпия на 19 декември.