Воденият от Пини Гершон Макаби Тел Авив попадна в най-тежката група във втората фаза на Евролигата – Топ 16. Израелският гранд ще се бори с два от фаворитите Реал Мадрид и Монтепаски, и турския Ефес Пилзен.

Различните ограничения в жребия, като това, че два отбора от една страна не могат да се паднат в една група, на практика направи нещата ясни още преди дни, но днес и последните места бяха разпределени. Единствено Панатинайкос и Маруси – два гръцки състава, са в една група, тъй като трябваше да бъде взето предвид и правилото, че отбори, които са се срещнали в първата фаза, не могат да са заедно и в Топ 16.

Любопитното е, че испанските грандове Реал Мадрид и Барселона могат да се срещнат още на четвъртфинал, ако завършат съответно първи и втори в своите групи. Горната част от потока е наистина „поток на смъртта”, тъй като там са четири от фаворитите в целия турнир – Барса, ПАО, Реал и Монтепаски.

Първите два отбора от всяка група ще играят четвъртфинални плейофи по схема три от пет победи, като срещите ще се играят между 23 март и 7 април. Победителите ще са участниците във Финалната четворка в Париж от 7 до 9 май.

Група E: Барселона, Панатинайкос, Партизан, Маруси;

Група F: Реал Мадрид, Монтепаски Сиена, Макаби Тел Авив, Ефес Пилзен;

Група G: ЦСКА Москва, Уникаха, Жалгирис, Проком;

Група H: Олимпиакос, Каха Лаборал, Химки, Цибона

Отборите играят по системата всеки срещу всеки на разменено домакинство.